Dieren tekenen voor beginners [Eenvoudig!] (2023)

Als je een afbeelding van een dier ziet, denk je misschien dat het onmogelijk is om te tekenen. Maar feit is dat je geen natuurtalent hoeft te zijn om een ​​dier te tekenen. We hebben hier enkele opties voor je verzameld om je te helpen bij het tekenen van een dier.

Jaguar Tekenen voor Beginners [DIY]

JAGUAR tekenen voor beginners

De grommende jaguar is een prachtig dier, maar hij heeft veel vlekken! Op Tekenclub.nl zie je mijn Tutorials ook op...lees alles

U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een schaap tekenen. Teken hiervoor een grote cirkel met een kleine cirkel aan de linkerkant die de kop van het schaap zal vormen. Teken een golvende lijn op de grote cirkel om de kern van het garen te vormen. Maak nu wat poten onder het lichaam en teken ogen, oren en neusgaten op de kop en je schaap is klaar.

 • Jaguar Tekenen voor Beginners [DIY]
 • 1. Dierenschets door Vero Segura
 • 2. Tapijt
 • 3. Teken
 • 4. Leer gratis online dieren tekenen
 • 5. Dierenillustratie door Louka Bollen
 • 6. Dierenafbeelding door Gitte Boons
 • 7. Teken met mij 🐶
 • 8. Schets van de vos
 • 9. Babygiraf
 • 10. Leer gratis online dieren tekenen
 • 11. Dierentekening door Annick Vieillot
 • 12. Dierentekening door Cynthia Dupré

1. Dierenschets door Vero Segura

Vero Segura is een Costa Ricaanse kunstenaar die gespecialiseerd is in het tekenen van dieren. Hij heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld waarbij hij realistische dierenportretten maakt met een vleugje fantasie. Zijn werk kenmerkt zich door levendige kleuren en realistische details.In de schets "Animal" gebruikt Segura verschillende technieken om het dier tot leven te brengen. Begin met het vastleggen van de algemene vorm van het dier met een paar ruwe slagen. Vervolgens definieert hij de contouren en details zoals de ogen, neus en mond. Breng ten slotte alle elementen samen met schaduwen en lichten om het dier tot leven te brengen. Deze schets is werkelijk een meesterwerk van Segura en laat zien hoeveel liefde en aandacht hij in zijn werk steekt. Natuurlijk is ze niet de enige.

ga naar uitleg

(Video) ✏️Leer om een vlinder te tekenen voor kinderen (simpele tekening)

2. Tapijt

Wandtapijt In een wandtapijt kunnen dieren mooi zijn. Een behang met een afbeelding van je favoriete dier is niet alleen heel gaaf, maar zorgt ook voor een unieke sfeer in huis. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om van hun huis een dierentuin te maken.Als je erover nadenkt om een ​​wandtapijt te maken, is het belangrijk om na te denken over welk dier je wilt uitbeelden. Er zijn veel verschillende soorten dieren beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om er een te kiezen. Gelukkig zijn er genoeg schattige dierenfoto's en tekeningen online om inspiratie op te doen. Als je eenmaal weet welk dier je wilt uitbeelden, is het tijd om de perfecte plek in je huis te vinden voor het wandkleed. Een goede plaats

3. Teken

Dieren tekenen is een leuke en creatieve activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. Het is een manier om je emoties te uiten en je fantasie de vrije loop te laten. Daarnaast is het ook een goede oefening voor de oog-handcoördinatie.Er zijn veel verschillende manieren om een ​​dier te tekenen. Sommige mensen tekenen graag realistische dieren, terwijl anderen de voorkeur geven aan abstracte of cartoonversies. Wat je stijl ook is, er zijn enkele basistechnieken die je moet leren voordat je aan de slag gaat. De eerste stap is het vinden van een goede referentiefoto. Dit kan een foto zijn van een echt dier of een foto uit een boek of tijdschrift. Zorg ervoor dat de foto scherp is en voldoende details bevat om je te inspireren. dan moet je beslissen

ga naar uitleg

4. Leer gratis online dieren tekenen

Je kunt kiezen uit verschillende kunstvormen zoals aquarel, pastel of olieverf. Krijg direct loopbaantips en feedback over je werk en verbeter je vaardigheden met de vele tips en video-tutorials op deze site.

ga naar uitleg

(Video) 21 LEUKE EN EENVOUDIGE TEKENIDEEËN EN DOE-ACTIVITEITEN VOOR HET HELE GEZIN

5. Dierenillustratie door Louka Bollen

Dierenillustratie door Louka BollenIn dit artikel laat ik je zien hoe je in eenvoudige stappen een realistisch dier tekent. Alles wat je nodig hebt is een potlood, papier en een afbeelding van het dier dat je wilt tekenen. Om een ​​realistische afbeelding van een dier te maken, is het belangrijk om de anatomie van het dier goed te begrijpen. Je moet de vorm, verhoudingen en textuur van het dier in je tekening kunnen vastleggen. Als je niet weet hoe het dier werkt, kun je altijd een dierenanatomieboek raadplegen of online tutorials bekijken. Basistekenprincipes zijn ook van toepassing op het maken van een realistische afbeelding van een dier. Zorg ervoor dat je potloodtekening duidelijk en gedetailleerd is, zodat duidelijk is waar het dier voor staat.

ga naar uitleg

6. Dierenafbeelding door Gitte Boons

“Gitte Boons is een Nederlandse kunstenaar die gespecialiseerd is in het tekenen van dieren. Zijn werk is realistisch en gedetailleerd, en hij heeft een unieke stijl ontwikkeld die hij "dierenportretten" noemt. De afbeelding hierboven toont een dierenportret van Gitte Boons. Het is een tekening van een hond, maar je kunt ook andere dieren in haar werk vinden, zoals katten, vogels, paarden.Als je naar het werk van Gitte Boons kijkt, heb je het gevoel dat je het dier aanraakt of aait. Zijn werk is niet alleen realistisch, maar ook emotioneel. In elk van zijn portretten voel je zijn liefde voor dieren.”

ga naar uitleg

7. Teken met mij 🐶

Kom met me mee 🐶 Tekenen en schilderen is leuk, maar ook leuk om te knutselen. Het is een geweldige activiteit voor een regenachtige dag of als je gewoon zin hebt in iets creatiefs. In dit artikel laat ik je zien hoe je in eenvoudige stappen een schattige hond tekent. Volg deze stappen en je hebt binnen de kortste keren je eigen hond: 1. Teken twee cirkels voor de ogen, ongeveer 2,5 cm uit elkaar. Voeg onder de cirkels twee halve cirkels toe voor de neus.3. Teken nu de gezichtslijn en voeg vervolgens twee lijnen toe voor de oren.4. Teken een halve cirkel over elk oor en voeg vervolgens twee lijnen toe aan de achterkant van het hoofd om de nek af te werken.5. Teken nu de romp en voeg twee benen toe.

(Video) ⭐ DRAWING MONKEY EASY ⭐ DRAWING TUTORIAL ⭐ DRAWING STEP-BY-STEP

ga naar uitleg

8. Schets van de vos

Als je een vos wilt tekenen, moet je eerst enkele voorbeelden bekijken om een ​​idee te krijgen van hoe ze eruit zien. De vos heeft een slank lichaam, lange poten en een over het algemeen ronde staart. De kop van de vos is ovaal en heeft spitse oren. De snuit is puntig en de neus is meestal rood. De ogen van een vos zijn groot en amandelvormig. De vacht van een vos kan in verschillende kleuren voorkomen, maar de meeste zijn roodbruin of grijsbruin met witte aftekeningen.Om een ​​vos te tekenen, begin je met het tekenen van twee cirkels voor het hoofd. Teken vervolgens de oren, snuit en neus. Vervolgens teken je de rest van het hoofd en lichaam. Teken vervolgens twee lijnen voor de benen en voeg de staart toe. Nadat je alle lijnen hebt getekend, kun je beginnen met kleuren.

ga naar uitleg

9. Babygiraf

Als je van dieren houdt, is het leuk om ze te leren tekenen. Het is niet moeilijk om een ​​kleine giraf te tekenen. Deze tutorial laat je stap voor stap zien hoe je dit doet. Neem eerst een stuk papier en leg het voor je neer. Teken vervolgens een cirkel in het midden van het papier. Dit wordt het hoofd van de giraf. Teken vervolgens twee ovalen voor de ogen en een klein ovaal voor de neus. De ogen moeten ongeveer tweederde van de hoogte van het hoofd zijn, met de neus net onder de ogen. Maak vervolgens twee lange dunne rechthoeken voor de nek van de giraf. De rechthoeken moeten aan weerszijden van het hoofd beginnen en taps toelopen naar de onderkant. Maak ten slotte lange dunne v-rechthoeken voor de giraffe.

ga naar uitleg

(Video) 3 manieren om een cartoon vogel te tekenen: deel 2 (simpel) -bird

10. Leer gratis online dieren tekenen

Van een eenvoudig konijn tot een realistische leeuw. Kies een dier dat je wilt tekenen of schilderen en maak je eigen kunstwerk!

ga naar uitleg

11. Dierentekening door Annick Vieillot

Dieren tekenen door Annick VieillotIn dit artikel laat ik je zien hoe je een dier tekent met behulp van Annick Vieillot's boek “Drawing Animals”. Dit boek is een grote inspiratiebron voor iedereen die graag dieren tekent. Het bevat uitgebreide instructies voor het tekenen van verschillende soorten dieren en er zijn veel voorbeelden van mooi werk van anderen.

ga naar uitleg

12. Dierentekening door Cynthia Dupré

Dieren tekenen door Cynthia Dupré Als je van dieren en tekenen houdt, is dit artikel iets voor jou! Cynthia Dupré is een professionele dierenkunstenaar en hier geeft ze ons enkele tips voor het maken van de perfecte dierentekening. Neem de tijd om het dier goed te bekijken voordat je begint met tekenen. Denk aan lichaamsvorm, vacht- of veerkleur en eventuele unieke kenmerken van het dier. Als je een foto wilt maken om later als referentie te gebruiken, zorg er dan voor dat je het dier correct scherpstelt. Hierdoor ben je bij het tekenen minder tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste details. Beginnen met een eenvoudige schets is een goede manier om uw ideeën te ontwikkelen voordat u aan de eigenlijke tekening begint. beginnen met cirkelen

ga naar uitleg

(Video) Mijn 5 BESTE tips voor het tekenen van DIEREN (beginners en gevorderden)

Videos

1. HOW TO DRAW A MELON POPCICLE KAWAII | HOE TEKEN JE EEN MELOEN IJSJE? LEREN TEKENEN
(Kawaii Wereld - Leer Tekenen)
2. 13 IDEEËN VOOR HET TEKENEN VAN KINDEREN
(5 Minuten Knutselen)
3. HOE TE TEKENEN EEN LEUK KONIJN | Gemakkelijke tekeningen
(TEKEN EN KLEUR PLUS)
4. Hoe Teken Je Simpel Een Panda? Leren Tekenen Voor Beginners
(Kawaii Wereld - Leer Tekenen)
5. HOE TE TEKENEN EEN LEUK KUIKEN | Gemakkelijke tekeningen
(TEKEN EN KLEUR PLUS)
6. Zo teken je jezelf als cartoon! - Meisje tekenen in stappen - MAKKELIJK
(WiWillemijn)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 02/07/2023

Views: 6446

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.