Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken! (2023)

"Hoe maak je een app?" Is er een vraag? Heb je ooit in gedachten? Ik geloof van wel, anders zou je hier niet zijn. Apps maken hoeft tegenwoordig niet zo moeilijk te zijn. U kunt ook een app maken. Je kunt het bouwen van de app ook uitbesteden, maar in dit artikel bespreken we hoe je de app zelf kunt bouwen. Dit werd bijvoorbeeld mogelijk gemaakt door app-bouwers met weinig of geen programmering. Het schrijven van een app kost meer tijd, maar je kunt er veel van leren en plezier hebben! Er zijn verschillende soorten apps zoals native apps, webapps en hybride apps. Dit kan op verschillende apparaten zoals smartphones of tablets. Als u een webapplicatie of een progressive webapplicatie wilt maken, dient u bekend te zijn met de bekende webtalen zoals HTML, CSS en JavaScript. Lees verder voor meer informatie over apps en hoe u ze kunt maken!

Inhoudsopgave verstoppen

1 Kun je ook een app maken?

2 Alles begint met een idee

3 Geef een korte omschrijving van uw idee

4 Maak een toepassingsschets

5 soorten toepassingen

5.1 Netwerkapplicatie

5.2 Eigen toepassing

5.3 Hybride toepassingen

5.4 Progressieve webapplicaties

(Video) How to Make an App [in 2023]

6 Maak je eigen applicatie

6.1 Programmering

6.2 Applicatiemaker

7 beste boeken en lessen

7.1 Boeken

7.2 Studieprogramma

(Video) How to Make an App for Beginners (2020) - Lesson 1

8 beginnen

Ja, ik wil de beste boeken zien voor het maken van apps!

Kun je ook een app maken?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: kun je een app bouwen? Anders heeft het misschien weinig zin om eraan te beginnen. Het antwoord is ja! Dit kan moeilijk zijn als u nauwelijks weet hoe u een computer moet aanzetten of hoe u toegang krijgt tot een website. Je moet (redelijk) goed kunnen omgaan met computers.

Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken! (1)

Er zijn nu gespecialiseerde tools voor het bouwen van apps die het gemakkelijker maken om apps te bouwen.Het maken van uw eigen apps met app maker is niet moeilijker. Een voorbeeld van zo'n app-maker is Mobincube.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je developer wilt worden en meer uitdaging zoekt. Dan wordt voorgesteld om een ​​aanvraag te schrijven.Er zijn veel opties.

U kunt Xamarin bijvoorbeeld gebruiken om platformonafhankelijke apps te bouwen. Of u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​Android of iOS app te maken.

U kunt Android-apps ontwikkelen in Android Studio, dat specifiek is voor het Android-platform. bestaat"Android-apps bouwen"Lees er meer over.

Voor iOS-apps is het handig om Xcode als ontwikkelomgeving te gebruiken, dat wordt officieel aanbevolen door Apple. lezing"Maak een iOS-app"om meer informatie te vinden.

Er zijn veel mogelijkheden om een ​​app te maken en je kunt er zeker een gebruiken. Lees verder om erachter te komen welke optie het beste bij u past.

alles begint met een idee

Het klinkt logisch, maar zonder een idee kun je geen app bouwen. Als je zonder enig idee een app vanaf nul bouwt en maar wat aanrommelt, werkt het niet.

Waarschijnlijk heb je al een idee.Maar wil je een app ontwikkelen en er geld mee verdienen of gewoon als hobby? Dit is eigenlijk een groot verschil.Als je geld wilt verdienen met je app, moet je ook nadenken over een verdienmodel. Enkele manieren om inkomsten te genereren met uw eigen app zijn:

 • Advertentieinkomsten
 • sponsor
 • abonnement
 • Gegevens verzamelen en verkopen (let op de privacy van gebruikers en vraag om toestemming)
 • affiliate marketing
 • in App aankopen

Het is ook prima als het de app vereist die je wilt bouwen. Lost het het probleem op? Maakt de app het leven van mensen makkelijker? Is het uniek in vergelijking met andere apps die al bestaan? Deze dingen zijn het overwegen waard.

(Video) 5 Ways to Build an App for Free | No Code Tools

Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken! (2)

beschrijf kort je idee

Het is fijn om een ​​idee in je hoofd te hebben. De gedachten in je hoofd kunnen echter ook verdwijnen. Het is belangrijk om je gedachten op papier of bijvoorbeeld in een Word-bestand op te schrijven. Misschien heb je een idee om de wereld te veroveren met je app? Het zou zonde zijn als het zou verdwijnen.

Het is niet nodig om alles tot in detail op papier te schrijven.Als je dat doet, is dat natuurlijk jouw keuze. Als u een app bouwt, vindt u mogelijk andere ideeën. En als je nieuwe coole ideeën hebt die aansluiten bij de essentie van je oorspronkelijke idee, wees dan flexibel.

Als je steeds iets totaal nieuws bedenkt, kom je nergens. Blijf bij een idee waarin je gelooft, en als je elementen kunt toevoegen, heb je de flexibiliteit om het te ontwikkelen. Begin echter met een goede basis en breid dan uit. Iets is beter dan niets.

Maak een schets vanuit de app

Hoe wilt u dat uw aanvraag eruitziet? Krijg er een beter beeld van door een schets te maken. Je kunt je schetsen ook aan je doelgroep laten zien en ermee testen. Ook is het belangrijk om te begrijpen hoe je doelgroep de app ervaart.

Een geweldige manier om te schetsen is door draden te maken. U kunt een wireframe zien als de blauwdruk van uw app. Over het algemeen kunt u het gebruiken om uw app te beschrijven en navigatie te definiëren.Kabels hoeven er niet mooi uit te zien. Het is duidelijk wat de applicatie gaat doen.Het ontwerp van de website komt later, het hoeft geen wireframe te zijn.

Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken! (3)

Applicatie typen

Er zijn verschillende soorten toepassingen. Als u zelf een applicatie wilt maken, is het belangrijk om het type applicatie op te geven.

Internet-applicatie

Een webapplicatie is een applicatie waartoe u toegang heeft via een browser. Je bouwt doorgaans webapplicaties in talen die bekend zijn in de wereld van webontwikkeling, zoalsHTML,CSSbestaatjavascript.Je kunt webapps echt zien als websites, maar ook (meer) voor niet-desktop devices zoals smartphones en tablets.

Voor webapplicaties is altijd een internetverbinding nodig. Je hoeft de app niet in de store te zetten. Het is gemakkelijk toegankelijk via een browser. Het nadeel is dat je niet alle functies van het apparaat kunt gebruiken. Zo kan het activeren van een zaklamp via een webapp op een smartphone lastig zijn.

Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken! (4)

native-app

Native apps zijn voor specifieke platforms, zoals Android of iOS. De app moet worden goedgekeurd voordat deze in de winkel kan worden geplaatst. U moet de app downloaden om deze te gebruiken. Native apps hebben meestal toegang tot alle functies van het apparaat.

Het richt zich op één platform. Dit verkleint je doelgroep. Mogelijk moet u uw toepassing periodiek bijwerken als de platformsoftware verandert.

Ja, ik wil de beste boeken zien voor het maken van apps!

hybride toepassing

Een hybride app is een combinatie tussen een webapp en een native app. Het heeft de functionaliteit van twee soorten apps. Hybride applicaties worden gebouwd met behulp van webtechnologieën zoals HTML, CSS en JavaScript.

Native applicaties worden vaak gebouwd met behulp van technologieën die specifiek zijn voor dat platform, zoalsJavavoor Android. U kunt hybride apps downloaden vanuit de winkel.

Het mooie van hybride apps is dat je vanuit één codebase apps voor meerdere platformen kunt bouwen.U kunt uw applicatie over meerdere platformen verdelen zonder afzonderlijke projecten te hebben. Dit bespaart veel tijd.

Het nadeel is dat hybride apps meestal wat langzamer zijn dan native apps. Bij native apps is de code nauwer gekoppeld aan het besturingssysteem dan bij hybride apps. Hybride apps zijn over het algemeen echter sneller dan webapps. Hybride apps worden niet beïnvloed door de laadtijden van de browser.

(Video) Hoe bouw je een app - AppMachine

Progressieve webapplicaties

Als laatste is er een Progressive Web App. Een progressive web app is eigenlijk een gewone web app, maar ziet eruit als een native app. Je hoeft de app echter niet te downloaden. De applicatie is toegankelijk via een browser zoals een normale webapplicatie.

Het verschil met webapps is dat je progressieve webapps ook offline kunt gebruiken.Progressive web-apps hebben ook toegang tot apparaatfuncties zoals de lens, camera, microfoon en meer.

Progressieve web-apps zijn gemakkelijker te ontwikkelen dan native apps. Dit bespaart tijd en geld. Het nadeel is dat het iOS-besturingssysteem Progressive Web Apps niet volledig ondersteunt. Dit zal naar verwachting veranderen naarmate de populariteit van progressieve webapplicaties dramatisch toeneemt.

Maak je eigen applicatie

Overtuigd om je eigen app te bouwen? Je hebt meer geleerd over de functies en de stappen die je kunt nemen. Wat houdt je tegen? Je hoeft geen nerd meer te zijn om zelf een app te bouwen.

Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken! (5)

computerprogramma

U kunt ervoor kiezen om de aanvraag zelf te schrijven. Hierdoor kunt u de app in uw voordeel gebruiken en aanpassen. In code kunt u meer specificeren over hoe uw app eruitziet en werkt. Dit kost meer tijd dan het gebruik van App Maker.

Nog geen programmeerkennis? Dan is het verstandig om eerst het e-book te kopen"Een spoedcursus leren coderen"lezing. Als je apps wilt schrijven, heb je sowieso basiskennis van programmeren nodig.

app-maker

Met App Maker kunt u eenvoudig apps maken zonder ook maar één regel code aan te raken. Het kost minder tijd, maar je hebt meer mogelijkheden als je zelf gaat programmeren.

De beste boeken en cursussen

Hier zijn de beste boeken en tutorials over het bouwen van apps. Zoals gezegd kun je het beste eerst het eBook downloaden"Een spoedcursus leren coderen"Lees dit als je geen programmeerervaring hebt en een app wilt schrijven.

boeken

"Maak een app als een baas"aanbevolen! Je leert hoe je een app bouwt en alles wat daarbij komt kijken. Ook leer je grote fouten te vermijden.

Ernaast is erBornetMeer geweldige boeken om te leren hoe je apps bouwt. De boeken zijn erg leerzaam als je apps wilt bouwen.

educatief programma

Mis je boeken? Dan is de cursus een mooie kans! bestaatdiplopieEr is bijvoorbeeld een goede ordeandroïdebestaatiOSBouw de app.

U kunt ook beginnen met het bouwen van andere soorten apps. In de zoekbalk kun je eenvoudig zoeken naar het type cursus dat je wilt leren om de juiste vaardigheden te leren voor de app die je wilt bouwen.

bestaat"Pluralsight recensie en ervaring"Lees meer over dit prachtige platform.Je kunt het platform zelfs 10 dagen helemaal gratis uitproberen!

Wilt u een app maken met een appbouwer? na het College"Toepassing maken"Aanbevolen door NHA. In deze cursus leer je hoe je apps maakt voor Android, Windows Phone en iOS met behulp van de Mobincube app builder.

werk

Dit is het moment om te stoppen met het lezen van dit artikel en te beginnen met lezen. Laat u informeren en beslis welke kant u op wilt. Wacht niet langer om je eigen app te starten. Succes!

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een bericht achter of ontvangaanrakenwerkt.

FAQs

Hoe bouw je een app? U kunt ook eenvoudig een app maken!? ›

Met een no-code app builder heb je geen programmeerkennis nodig. Zo ben je een stuk goedkoper uit en publiceer je snel een professionele web-app, iOS app en Android app. Met een no-code app builder bouw je door middel van drag-and-drop blokken een complete app. Deze blokken personaliseer je om jouw app uniek te maken.

Wat kost het om een app te ontwikkelen? ›

Een app op maat kost ergens tussen 10.000 en 200.000 euro. Elke keuze die je maakt heeft invloed op de prijs. Wil je een reëel kostenplaatje krijgen, dan moet je precies weten wat je gaat bouwen. Sommige functionaliteiten kosten duizenden euro's, dat scheelt.

Is een app maken gratis? ›

Apps maken. Ook zonder programmeerkennis kun je zelf een app maken. Er zijn goede online diensten - gratis of tegen betaling - die je helpen bij het bouwen van een eenvoudige app voor Android en iOS. Heb je een idee voor een eigen app, maar weet je niets van programmeren?

Hoe lang duurt het om een app te maken? ›

De tijdlijn voor de ontwikkeling van mobiele apps is afhankelijk van verschillende stadia van het ontwikkelingsproces van de app. De gemiddelde app-ontwikkelingstijd van een Android-app is ongeveer 16 tot 18 weken en de gemiddelde tijd om een app te maken is ongeveer 20 tot 22 weken.

Hoe leer ik apps maken? ›

Wil je apps leren maken? Dat kan nu via de cursus Apps Maken van NHA
 1. Heb jij een goed idee voor een killer-app? ...
 2. Applicaties maken klinkt eenvoudig en dat is het ook. ...
 3. Je kunt je eigen app maken voor de besturingssystemen Android of iOS. ...
 4. In de cursus ga je praktijkgericht aan de slag met het maken van apps.

Kan je zelf een app maken? ›

Wanneer je een applicatie wil maken heb je drie opties. Leer jezelf programmeren, huur een app developer in of ga aan de slag met een no-code app builder zoals AppMachine. Er zitten veel voordelen aan zelf een app bouwen. Jij hebt de controle en je hoeft geen dure app ontwikkelaar in te huren.

Wat verdient een app ontwikkelaar? ›

Het gemiddelde salaris voor a applicatie ontwikkelaar (m/v) is € 4.051 per maand in Nederland. 186 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 22 mei 2023.

Hoe kun je geld verdienen met een app? ›

Verdienmodellen voor apps
 • Betaalde app. ...
 • In-app aankopen. ...
 • Verkoop van fysieke producten. ...
 • Abonnementsmodel. ...
 • Freemium. ...
 • Advertentieruimte verkopen. ...
 • Sponsoring. ...
 • Percentage verdienen als middle-man.
Nov 19, 2019

Wat kost een app per jaar? ›

Kosten van updates en onderhoud aan de app houden ongeveer 5% - 20% van de aanschafprijs van de app, per jaar in. Dat hang dus af van de app en ligt gemiddeld tussen de €1000 tot €2500 per jaar. "Als er nieuwe content in je app geplaatst moet worden, dan moet je een derde partij betalen om je app te blijven verversen."

Waarom een app laten maken? ›

Redenen om een app te ontwikkelen
 • Om goed in beeld te blijven bij klanten. ...
 • Om ervoor te zorgen dat klanten ook via hun mobiele device maximale toegang hebben tot de producten en diensten die u online biedt.
 • Om interactie met klanten en potentiële klanten te vergroten.
Feb 7, 2023

Hoeveel uur app gebruikt? ›

Open de Instellingen-app. Tik op 'Schermtijd'. Tik op 'Bekijk alle activiteit' om al je schermtijd van die dag in te zien. Scrol naar beneden om alle gemeten activiteiten te checken: van het aantal uur dat je op je smartphone zit tot hoe vaak je je telefoon opgepakt hebt.

Hoeveel uur per app? ›

Je schermtijd op Android bekijken

Open 'Instellingen' of open de Digitaal Welzijn app. Ga naar 'Digitaal Welzijn' of 'Digitaal Welzijn en ouderlijk toezicht'. Je ziet hier meteen een overzicht van hoeveel je je telefoon gebruikt.

Hoe ruim je een app op? ›

Geïnstalleerde apps verwijderen
 1. Open de Google Play Store-app .
 2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
 3. Tik op Apps en apparaten beheren. Beheren.
 4. Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen.
 5. Tik op Verwijderen.

Hoe word je een app ontwikkelaar? ›

Hoe word je een App Developer? Om App Developer te worden, is zijn HBO-opleidingen als Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Communicatie- en Multimedia Design geschikt. Deze duren drie of vier jaar, afhankelijk van je eerder afgeronde opleiding.

Waarom staat er een 1 bij een app? ›

Dankzij app-pictogrambadges zien gebruikers bijvoorbeeld hoeveel nieuwe berichten er zijn. Er staat dan bij een app een bolletje met een cijfer erin. Dat is een badge. Sommige mensen vinden ze vervelend en anderen juist fijn.

Hoe maak je een game voor de App Store? ›

Als je ook apps wilt maken (bv mobile games) met Gamemaker kan je later de studio versie van Gamemaker kopen. Gamemaker studio werkt precies hetzelfde werkt als de basisversie, maar kent een aantal export mogelijkheden waaronder naar Ios (apple mobile devices) en Android. Je bent dan in een keer klaar (zie de video).

Hoe maak je een app gebruiksvriendelijk? ›

Wij geven je tips om te zorgen dat je gebruikers een positieve ervaring hebben met je app.
 1. Zorg dat je app snel is. ...
 2. Maak de klikbare elementen groot genoeg. ...
 3. Liever geen achtergrondprocessen. ...
 4. Keep it simple. ...
 5. Geef ze een optie om de cache te legen. ...
 6. Geef ze de mogelijkheid tot opslaan op de SD kaart. ...
 7. Denk aan witruimte.
Aug 7, 2020

Hoe werk je een app bij? ›

Een Android-app updaten
 • Open de Google Play Store-app .
 • Tik rechtsboven op het profielicoon.
 • Tik op Apps en apparaat beheren. Apps waarvoor een update beschikbaar is, hebben het label Update beschikbaar.
 • Tik op Updaten.

Wat is eigenlijk een app? ›

Een app (applicatie) is een klein programma dat je kunt installeren op een tablet of smartphone . Voorbeelden van apps zijn spelletjes, navigatieprogramma's, fotobewerkingsprogramma's en nieuwsprogramma's. Een app kun je downloaden in een appstore.

Wat verdient een eerste monteur met APK? ›

Het loon van een eerste automonteur hangt af van de opleiding, ervaring en leeftijd. Wanneer je de mbo opleiding eerste autotechniek hebt afgerond ligt het gemiddeld salaris van een automonteur tussen de €1.600,- en €3.500,- per maand. Zie CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf.

Hoeveel krijgt een programmeur per maand? ›

Check je salaris!

Het aanvangssalaris van een Softwareontwikkelaars bedraag meestal tussen de € 2.674 en € 3.531 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 3.224 en € 4.330 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat kost een ontwikkelaar? ›

Uurtarieven – Deze variëren voor Nederlandse software ontwikkelaars tussen de 80 en 150 euro per uur afhankelijk van kwaliteit en senioriteit. Voor nearshoring (Oost-Europa) gelden tarieven van 40-70 euro per uur en bij offshoring (India en de rest van Azië) moet je denken aan tarieven van 20-40 euro per uur.

Waarom een app laten ontwikkelen? ›

Mobiele apps bieden bedrijven de mogelijkheid voor serieuze groei. Tools die verbeterde gebruikerservaring, consistente communicatie met klanten en snelle betalingsopties bieden, kunnen snel voor omzet zorgen.

Wat kost een app downloaden? ›

Je kunt kosteloze en betaalde apps van Google Play downloaden op je Android-telefoon. We raden je aan apps te downloaden van Google Play, maar je kunt ze ook downloaden via andere bronnen.

Waar moet een goede app aan voldoen? ›

Succesvolle apps voldoen aan een aantal factoren, maar niet elke onderstaande factor hoeft bij jouw app van toepassing te zijn.
 1. Funfactor. ...
 2. Nuttig. ...
 3. Gebruiksvriendelijk. ...
 4. Functioneel. ...
 5. Duurzaam. ...
 6. Korte, bondige content. ...
 7. Vasthouden aan merkidentiteit.
Oct 17, 2012

Hoe schrijf je een app? ›

Het woord app is met kleine letters. Het is een verkorting van application ('applicatie', oftewel 'toepassing'): zo wordt een programma voor een smartphone, tablet of computer genoemd. App is dus geen naam, maar een gewoon woord.

Wat zijn de nadelen van een app? ›

Nadelen native app
 • Afhankelijkheid: Apps zijn afhankelijk van Google Play Store en de App Store, aangezien zij goedkeuren of een app op hun platform komt. ...
 • Kosten: Wanneer ontwikkeling voor meerdere besturingssystemen nodig is, is het vaak duurder om de app te ontwikkelen.
 • Bereik: Het bereik is kleiner.
Nov 15, 2021

Videos

1. Digitalisering in de bouw | Klikbeet
(Klikbeet)
2. Een mobiele app maken vanuit elk Excel-blad [Volledige verkoopordertoepassing]
(Excel For Freelancers)
3. iOS 14 | Personaliseer je iphone! *widgetsmith, app icoon veranderen, quotes & meer* ★ It's Jamie
(It's Jamie)
4. Hoe krijg je de Apps button terug op je startscherm? | Samsung & You
(Samsung & You)
5. iOS 14 UITLEG hoe je je telefoon kan personaliseren! *tips, widgetsmith, app icon foto’s & meer!*
(Chey)
6. Hoe maak je een video met foto's in Canva? SNEL & MAKKELIJK Video's maken
(Idelma Del Mar)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 24/10/2023

Views: 5425

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.